Najnovije

NOVOROSIJA: Ukrajina sprema napade na svoje strateške objekte da bi imala izgovor za novi rat

Špijunaža Novorosije objavila je da Kijev sprema terorističke napade na svoje strateške objekte sa namerom da ih podmetne snagama Donjecke i Luganske Republike i to iskoristi za otpočinjanje novog rata u Donbasu.
Vladislav Seleznjov (Foto: Jutjub printskrin)

Vladislav Seleznjov (Foto: Jutjub printskrin)

Ovome su pridodate tri okolnosti koje ne mogu biti slučajne, a vojni obaveštajci Donjecka i Luganska smatraju da su najdirektnije povezani sa tajnim planovima Kijeva i provokacijama koje sprema. Prva: ukrajinska armija sve češće na teritoriji Donbasa koristi i sopstvene vojnike i vojnu tehniku u uniformama snaga DNR i Rusije, odnosno sa njihovim simbolim i zastavama. Druga: počela je tiha evakuacija rođaka ukrajinskih vojnih i državnih funkcionera i stranaca iz ukrajinskih gradova koji se graniče sa DNR, LNR i Rusijom. Treća: iz zemalja članica NATO poslednjih dana na ukrajinske aerodrome stižu plaćenici i vojna tehnika. Ovome treba dodati i činjenicu da je portparol Generalštaba ukrajinske armije, Vladislav Seleznjov, saopštio da Kijev smatra mogućim obnavljanje ratnih dejstava u slučaju da „separatisti izvrše terorističke napade na strateške objekte Ukrajine”.
Pročitajte još:Predsednik Čečenije uzima pušku i ide na front u Donbas!?Lavrov: Precenili smo nezavisnost zemalja EU, one zavise od SAD
Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA