Najnovije

PODMUKLO: Vašington sprema nuklearnu eksploziju u Ukrajini!?

SAD - Vašington je oslepljen svojom ambicijom da postane "svetski vladar" i radi tog cilja se neće ustručavati da uradi bilo šta, piše američki novinar Stiven Lendman za portal Global Reserč (Global Research).
Bela Kuća (Foto: 2il.org)

Bela Kuća (Foto: 2il.org)

Lendman tvrdi da SAD sprema veliku provokaciju protiv Rusije na ukrajinskoj teritoriji i to uz primenu nuklearnog oružja. Vašington vidi Moskvu kao glavnog geopolitičkog protivnika u Evroaziji i zbog toga ima cilj da "svrgne režim" u Rusiji, bilo kroz "obojenu revoluciju", bilo kroz "vojnu", piše Lendman i ističe da su SAD veoma opasne i da ugrožavaju mir u celom svetu. Cilj ove provokacije je rušenje svih odnosa Rusije i Evropske Unije, a ona će biti još većih razmera od rušenja malezijskog aviona, piše Lendman. Naime, Lendman citira Mihaila Deljagina, ruskog politikologa, te piše da je u Estoniju nedavno od strane NATO alijanse dovežen "nuklearni otpad", ali da to zapravo nije nuklearni otpad, nego nuklearna bojeva glava. Plan SAD-a je da jedna nuklearna bojeva glava eksplodira na teritoriji Ukrajine, a da se za to okrivi Rusija.
Pročitajte još:Lavrov: Precenili smo nezavisnost zemalja EU, one zavise od SAD
SAD žele da poptuno unište odnose između Rusije i EU, da se prekine trgovina i da se prekine svaki normalan razgovor političara Rusije i Evropske Unije, piše Lendman. Moguće je da će blokirati i ruske medije u Evropi i Japanu, kaže Lendman u svom autorskom tekstu. Pri tome svemu, ne treba zaboraviti da se Rusija neće moći odbraniti od lažnih optužbi, između ostalog zbog toga što neće biti moguće prići u zonu takvog nuklearnog udara. Lendman ističe da je Evropska Unije, pored Rusije,  takođe globalni konkurent Sjedinjenim Američkim Državama. Vašington je oslepljen svojom ambicijom da uspostavi svetsku hegemoniju, zaključuje Lendman. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA