Najnovije

Čanak: Tražićemo smenu Pastora

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) tražiće smenu Ištvana Pastora sa funkcije predsednika Skupštine Vojvodine, rekao je lider LSV Nenad Čanak.
Čanak (foto: Medija centar Beograd)

Čanak (foto: Medija centar Beograd)

Pastor je tokom septembra, oktobra i novembra tri puta izdao svoje koalicione partnere, rekao je Čanak, posebno mu zamerivši i to što se nije pojavio na protestu pokrajinskih poslanika zbog pritvaranja šefa poslaničke grupe DS Borislava Novakovića. Čanak je za Radio-televiziju Vojvodine ponovio da LSV smatra da toj stranci, s obzirom na broj poslanika u Skupštini Vojvodine, pripada mesto predsednika parlamenta, ali je, kako je naveo, DS to mesto posle izbora ustupila SVM-u. "I sad Pastor neće da dođe na skup zbog pritvaranja poslanika koji je glasao za njegov izbor na to mesto, istovremeno sa mnom neće ni da razgovara, a paralelno s tim u Budimpešti saopštava rezultate izbora za nacionalne zajednice u Vojvodini. I ja nisam spreman na to da predsednik najvišeg predstavničkog tela Vojvodine bude neko ko će sutra da pobegne glavom bez obzira čim dođe do problema", rekao je Čanak u emisiji "Politbiro" RTV-a. Lider LSV-a je rekao da ima problema sa razumevanjem delovanaja aktuelnog rukovodstva Saveza vojvođanskih Mađara u pokrajinskoj koaliciji, jer je za njega, kako je naveo, "Vojvodina princip sa kojim se ne trguje". Dodao je da LSV i SVM imaju dugogodišnju saradanju, ali da se došlo u situaciju da nije jasno "da li je SVM danas nacionalna stranka građana Vojvodine mađarske nacionalnosti, ili peštanska stranka, odnosno njena ispostava u Vojvodini". "Jer, dešava se to da SVM ima poslanika u Evropskom parlamentu iako Srbija nije članica Unije", naveo je on.
Pročitajte još:Lavrov: Nove sankcije SAD pogoršavaju odnose sa RusijomOženio se Igor Strelkov: Ona je odvela heroja pred oltar (FOTO)
Posebno je kritikovao lidera SVM i predsednika Skupštine Vojvodine zbog toga što nije bio na protestu pokrajinskih poslanika zbog pritvaranja šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Borislava Novakovića. "Predsednik Skupštine, bez obzira iz koje je stranke, ako je njegov poslanik u zatvoru, mora da pita šta se desilo. Ali, Pastor to nije uradio", istakao je Čanak. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA