Najnovije

CIA ima i priručnik za organizaciju i izvođenje likvidacija

Na sajtu  WikiLeaks pojavio se dokument koji pokazuje sa kakvom lakoćom je CIA pristupala organizaciji ubistava važnih osoba – objavio je nemački list Süddeutsche Zeitung.
CIA (Foto: Vikipedija)

CIA (Foto: Vikipedija)

Za današnje prilike u svetu, dokument ima gotovo bezazlen naziv „Napredno iskustvo u borbi sa terorizmom”. Doduše, ne baš toliko „naivan” podnaslov: „Kako izvesti operaciju sa naročito važnim ciljem, primenjujući efikasna sredstva borbe protiv ustanika”. Za sam dokument se tvrdi da predstavlja”jedinstvenu funkcionalnu ekspertizu za ocenjivanje kako postojećih pretnji bezbednosti SAD tako i onih koje se pogu pojaviti”. U tajnom dokumentu (koji više nije tajni) nigde se ne koriste reči „likvidacija” i „ubistvo”, ali Süddeutsche Zeitung naglašava da termin „izbor posebno važnog cilja” (High-Value Targeting — HVT) „na nesumnjiv način potvrđuje da nije reč ni o čemu drugom do o planiranju fizičkog uništenja lidera pobunjenika, vodećih revolucionara i vođa terorista”. Nemački list instrukciju CIA naziva „dokumentom užasa” i podseća na sveži skandal koji je izazvao izveštaj Senata SAD o mučenjima zatvorenika u režiji CIA.
Pročitajte još:NEUNIŠTIV: Fidel Kastro pola veka pobeđuje CIARUSI UMIRU OD SMEHA: Ukrajina ubacila najnoviji tenk u borbu (FOTO)
Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA