Najnovije

Pušteni članovi Dreničke grupe, osumnjičeni za zločine nad srpskim civilima

PRIŠTINA - Pripadnici takozvane "Dreničke grupe", optuženi za ratne zločine nad civilnim stanovništvom u logoru OVK 1998. godine, pušteni su da se brane sa slobode, javljaju prištinski mediji.
Pušteni članovi Drničke grupe (Foto: Axisoflogic.com)

Pušteni članovi Drničke grupe (Foto: Axisoflogic.com)

Odlukom sudije Euleksa, osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, iz pritvora su oslobođeni Sami LJuštraku, Sulejman Seljimi, Sahit Jašari, Jahir Demaku, Zećir Demaku i Hisni Tači. LJuštraku je gradonačelnik Srbice i visoki funkcioner Demokratske partije Kosova, a 1998. je bio komandant OVK za Drenicu. Seljimi je bivši kosovski ambasador u Albaniji i bivši komandant Kosovskih bezbednosnih snaga, koji je tokom rata na Kosovu bio komandant glavnog štaba OVK, poznat pod nadimkom "Sultan". Vest o oslobađanju iz pritvora potvrdili su LJuštrakuov advokat Arijanit Koci, i advokat Selimija Tom Gaši.
Pročitajte još:Advokati: Nezadovoljni smo razgovorima sa Ministarstvom
Kako prištinski mediji javljaju, suđenje "Dreničkoj grupi" nastaviće se tokom januara i februara 2015. godine. Pripadnici "Dreničke grupe" su bili više od dve godine u pritvoru. Oni su optuženi za ratne zločine, uključujući torturu, zlostavljanje i ubistva za koja se pretpostavlja da su izvršena u logoru takozvane OVK u Likovcu, u oblasti Drenice, tokom 1998. godine. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA