Najnovije

Šteta od poplava ukupno 1,6 milijardi evra

BEOGRAD - Zvanična procena štete u srpskoj ekonomiji usled poplava je 1,6 milijardi evra, pokazuje izveštaj o procenama potrebnih sanacija Vlade Srbije koji je sastavljen uz pomoć EU, Svetske banke i Ujedinjenih nacija, saopštila je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) koja će između ostalog obezbediti podršku za sanaciju štete na infrastrukturi.
Poplava (printskrin Jutjub)

Poplava (printskrin Jutjub)

EBRD će obezbediti podršku Beogradu za sanaciju štete na infrastrukturi prouzrokovane poplavama u maju ove godine i prema tom dogovoru, izvršiće rekonstrukciju nekoliko finansijskih obaveza grada u vrednosti od 78 miliona evra. “Zahvalni smo na podršci koju nam pruža EBRD i koja nam omogućava da se fokusiramo na prioritetne intervencije u sanaciji posledica od poplava. Ovim je potvrđena snaga našeg dugogodišnjeg partnerstva sa bankom” rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Direktor EBRD za Srbiju Matteo Patrone rekao je da je oporavak, i sanacija posledica poplava od najveće važnosti za Srbiju i njenu ekonomiju.
Pročitajte još:DS: Naprednjak fizički napao odbornika DS u TiteluVlada Srbije želi dalje pregovore sa Prištinom
"Šteta naneta gradu Beogradu je veoma ozbiljna i zato će EBRD pomoći gradskoj upravi u sprovođenju svog plana za sanaciju od poplava” rekao je Patrone. Od početka aktivnosti u Srbiji, EBRD je investirala više od 3,8 milijardi evra kroz 182 projekta širom zemlje, navodi se u saopštenju i podseća da su poplave pogodile jugoistočni deo Evrope i dovele u opasnost više od 1,5 miliona ljudi samo u Srbiji, prouzrokujući rasprostranjenu ekonomsku štetu u celom regionu. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA