Najnovije

U Šidu zabranjena gej izložba "Ovo je Prajd"

ŠID - Gej izložba "Ovo je Prajd" Inicijative mladih za ljudska prava, koja je trebalo sinoć da bude otvorena u Šidu u Vojvodini, zabranjena je dva sata pre zvaničnog otvaranja, saopštila je danas ta organizacija.
(Buka.com)

(Buka.com)

Izložba je trebalo da bude otvorena u Gradskoj biblioteci "Simeon Piščević" u Šidu, i da bude postavljena do 23. decembra, ali je direktorka te ustanove Slavica Varničić zabranila njeno održavanje. Fotografije sa ovogodišnjeg beogradskog i osječkog Prajda koje su činile izložbu uklonjene su sa zidova biblioteke, o čemu su organizatori bili obavešteni dva sata pre zvaničnog otvaranja, navodi se u saopštenju. Izložba je trebalo da bude deo programa festivala "Mesec ljudskih prava" koji organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava.
Pročitajte još:BLISTAVI UM Potpredsednik skupštine doktorirao za 11 meseciŽak Ogar: Britanci su ratovali za Albance na Kosovu dok se mi nismo umešali!
U okviru tog programa bilo je predviđeno održavanje debate na temu "Proterivanje Hrvata iz Srema", kao i predstavljanje projekta "Nepodobni građani" Vojvođanskog građanskog centra. Izvor: Blic, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA