Najnovije

Južni tok će ipak biti izgrađen?

BEOGRAD - Generalni direktor Srbijagasa i kopredsedavajući u kompaniji Južni tok Srbija Dušan Bajatović izjavio je danas da smatra da će Južni tok biti izgrađen i da će se Rusija i Evropska unija dogovoriti oko realizacije tog projekta.
Gasovod će svakako proći kroz Crno More (Foto: South-Stream.info)

Gasovod će svakako proći kroz Crno More (Foto: South-Stream.info)

To znači da za Južni tok vrata nisu u potpunosti zatvorena i Rusija je samo u ovom trenutku prebacila loptu na teren Evropske unije, rekao je Bajatović Tanjugu, zamoljen da prokomentariše jučerašnju izjavu predsednika Rusije o obustavljanju projekta Južni tok. On je dodao da su predstavnici Evropske komisije već za 9. decembar zakazali sastanak sa zemljama učesnicama u Južnom toku da bi se ta situacija raspravila. Nikad nije kasno Odluka o obustavi gradnje gasovoda Južni tok je najverovatnije privremena, izjavio je danas prvi zamenik predsednika Saveta Skupštine Ruske federacije Aleksandar Porfirijevič Toršin ističući da za taj projekat nikad nije kasno. "Mislim da je ova odluka privremena", rekao je Toršin novinarima u Patrijaršiji SPC gde je dobio Orden Svetog kralja Milutina, ističući da i ako ne bude Južnog toka da postoje velike mogućnosti za saradnju Srbije i Rusije u mnogim drugim oblastima. Toršin ističe da je sada besmisleno počinjati taj projekat uzimajući u obzir poziciju Bugarske i EU.
Pročitajte još:Južni tok skrenuo za Tursku?
On je poručio da su sve sfere za saradnju otvorene i da bi prvo trebalo povećati saradnju u oblasti poljoprivrede, te da Srbija treba da poveća poljoprivrednu proizvodnju, jer Rusija ima velike potrebe za tim proizvodima. "Sa zadovoljstvom ćemo uzimati poljoprivredne proizvode i sećam se kada sam bio mlad, kada je postojala bivša Jugoslavija, da su voće i povrće iz vaše zemlje bili omiljeni na ruskoj trpezi", kazao je Toršin i dodao da bi voleo ponovo da vidi srpske proizvode na tezgama u Rusiji. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA