Najnovije

Srbiji odbijena žalba ostajemo bez 3 boda

BEOGRAD - Komisija za žalbe Evropske fudbalske unije (UEFA) odbila je žalbe povodom izrečenih kazni zbog incidenata na prekinutoj utakmici između Srbije i Albanije.
Šiptarska zastava (Foto: FB)

Šiptarska zastava (Foto: FB)

To znači da reprezentacija Srbije ostaje bez tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, koja je ranije oduzela Kontrolna i Disciplinska komisija UEFA. Komisija za žalbe nije promenila prvobitnu odluku Disciplinske komisije UEFA i kažnjavanje fudbalskih saveza Srbije i Albanije povodom prekinute utakmice 14. oktobra u Beogradu. UEFA je registrovala prekinutu utakmicu između Srbije i Albanije službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope. Takođe, Srbija je kažnjena da dve utakmice kao domaćin u kvalifikacijama igra bez prisustva publike, dok je nacionalnim savezima naloženo da plate i novčanu kaznu od po 100.000 evra. Ranije danas u sedištu UEFA u Nionu Komisija za žalbe saslušala je sve nadležne po ovom pitanju, sudiju utakmice Martina Etkinsona, delegata utakmice Harija Bina, eksperta UEFA za bezbednost i sigurnost Kenija Skota, kao i komesara FŠ Milivoja Mirkova. U sastavu delegacije FŠ bili su još generalni sekretar Zoran Laković, zamenik generalnog sekretara Nebojša Ivković i clanovi pravnog tima, a saslušani su i predstavnici FS Albanije. Tada je najavljeno da će operativni deo odluke Komisije za žalbe UEFA biti saopšten najkasnije do sutra, srede 3. decembra 2014. godine, a da će pisano obrazloženje donesene odluke biti dostavljeno u oba saveza najkasnije do 25. decembra 2014. Odluka je, međutim, doneta večeras, a fudbalskim savezima Srbije i Albanije sada preostaje da na nju podnesu eventualnu žalbu Nezavisnom sportskom sudu u Lozani.
Pročitajte još:Zbog njih je plakala cela Jugoslavija: Ovo su sportisti koji su poginuli na vrhuncu slave (VIDEO)
Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra pred kraj prvog poluvremena pri rezultatu 0:0, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letelica, dron, sa zastavom takozvane Velike Albanije, nakon čega su usledili incidenti. U I kvalifikacionoj grupi za prvenstvo Evrope 2016. godine u Francuskoj reprezentacija Srbije ima jedan bod, koliko i poslednjeplasirana selekcija Jermenije, a vodeći su Danska sa sedam, Portugalija sa šest i Albanija sa četiri boda. Narednu utakmicu u u kvalifikacijama Srbija igra 29. marta sledeće godine u Lisabonu protiv domaćina Portugalije. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA