Najnovije

Stoltenberg: Uvesti nove jedinice za zaštitu od Rusije

NATO - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao da su zemlje članice odobrile formiranje nove privremene vojne sile za brzo reagovanje, koja će biti operativna početkom 2015. godine, a zatim prerasti u stalnu silu za zaštitu od Rusije i drugih pretnji.
NATO se primiče granicama Rusije (foto: one-europe.info)

NATO se primiče granicama Rusije (foto: one-europe.info)

Prema izveštajima agencija, ministri država članica NATO odobrili su u Briselu mere oblikovane tako da uvere zemlje članice u ruskom susedstvu da ih Alijansa štiti i da im pruža podršku, prenosi Tanjug. U okviru pomenutih mera su pojačane vazdušne patrole iznad Baltičkog mora i upotreba rotirajućih vojnih jedinica u Poljskoj i baltičkim državama. "Mi štitimo naše saveznike i podržavamo naše partnere", rekao je Stoltenberg, navodeći da će NATO aktivirati četiri fonda za pomoć Ukrajini - za modernizaciju logistike, sajber ratovanje, komandu i kontrolu i medicinske usluge.
Pročitajte još:NATO se „igra vatrom“ pozivajući Ukrajinu
Stoltenberg je ranije rekao da će američki državni sekretar DŽon Keri i ministri iz 28 zemalja razgovarati o načinima funkcionisanja Alijanse u "svetu koji se menja". Prema rečima generalnog sekretara NATO-a, sada je izazov to što proruske snage i Rusija ne poštuju mirovni sporazum iz Minska. Stoltenberg je 2014. godinu opisao kao "godinu agresije, kriza i konflikata". Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA