Najnovije

Turbulencije u Izraelu: Uskoro izbori

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanijahu smenio je danas dva ministara i naknadno najavio da će raspustiti parlament i tražiti prevremene izbore.
Izrael (foto cyprusgasnews.com)

Izrael (foto cyprusgasnews.com)

Netanijahuov kabinet saopštio je da je naređena smena ministra finansija Jaira Lapida i ministarke pravde Cipi Livni. "Premijer planira da pozove na raspuštanje parlamenta što je moguće pre i ide u narod da dobije jasan mandat da predvodi Izrael", navedeno je u saopštenju iz njegovog kabineta, preneo je Rojters. Netanijahu, koji predvodi konzervativnu partiju Likud, potvrdio je smenu dvoje ministara iz partija centra. "U poslednjih nekoliko nedelja, uključujći poslednji dan, Livni je oštro napala vladu koju predvodim. Neću više tolerisati opoziciju unutar vlade", navedeno je u Netanijhuovom saopštenju. Koaliciona vlada bila je podeljena u odnosu na ključna pitanja, a posebno predlog zakona o definisanju Izraela kao jevrejske držve, na čemu je Netanijahu instistirao.
Pročitajte još:Francuska priznaje Palestinu, Izraelci nezadovoljni
U poslednjih nekoliko nedelja i Lapid i Livni su ga zato oštro kritikovali. Netanijahu bi kasnije danas trebalo da se obrati naciji. Ako najavi izbore, oni će biti održani dve godine pre nego što je bilo planirano, najverovatnije u martu sledeće godine, navode izraelski mediji. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA