Najnovije

UEFA donosi odluku o žalbama Srbije i Albanije najkasnije sutra

BEOGRAD - Odluka Komisije za žalbe Evropske fudbalske unije (UEFA) povodom izrečenih kazni zbog incidenata na prekinutoj utakmici između Srbije i Albanije biće saopštena najkasnije do sutra, u sredu 3. decembra.
Kazne (Foto: uefa.org)

Kazne (Foto: uefa.org)

Fudbalski savez Srbije (FS S) preneo je da je u sedištu UEFA u Nionu danas održana sednica te komisije i da je najpre obavljeno saslušanje svih nadležnih po ovom pitanju. Usmeno su saslušani sudija utakmice Martin Etkinson, delegat utakmice Hari Bin, ekspert UEFA za bezbednost i sigurnost Keni Skot, kao i komesar FS S Milivoj Mirkov. U sastavu delegacije FS S bili su još generalni sekretar Zoran Laković, zamenik generalnog sekretara Nebojša Ivković i clanovi pravnog tima. Saslušani su i predstavnici FS Albanije. Saslušanju je prisustvovao i disciplinski inspektor UEFA Migel Lietard Fernandez Palasios, a po završetku saslušanja i tog dela sednice tročlano veće Komisije za žalbe UEFA povuklo se na zatvoreni sastanak, navodi se u saopštenju FŠ. Sastanak je završen u 16 sati i predstavnici FS S i FS Albanije obavešteni su da će operativni deo odluke Komisije za žalbe UEFA biti saopšten najkasnije do sutra, srede 3. decembra 2014. godine. Pisano obrazloženje donesene odluke biće dostavljeno u oba saveza najkasnije do 25. decembra 2014. Po dobijanju pisanog obrazloženja zainteresovane strane će imati zakonski rok od 21 dan za podnošenje eventualne žalbe Nezavisnom sportskom sudu u Lozani.
Pročitajte još:Zbog njih je plakala cela Jugoslavija: Ovo su sportisti koji su poginuli na vrhuncu slave (VIDEO)
Kontrolna i Disciplinska komisija UEFA registrovala je prekinutu utakmicu između Srbije i Albanije službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope. Takođe, Srbija je kažnjena da dve utakmice kao domaćin u kvalifikacijama igra bez prisustva publike, dok je FS S, kao i Fudbalskom savezu Albanije naloženo da plate i novčanu kaznu od po 100.000 evra. Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letelica, dron, sa zastavom takozvane Velike Albanije, nakon čega su usledili incidenti. Susret je prekinut pri rezultatu 0:0.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA