Najnovije

Izrael sinoć bombardovao pojas Gaze

TEL AVIV, GAZA - Izraelski borbeni avion bombardovao je kasno sinoć bazu Hamasa u Pojasu Gaze, prvi put od letošnjeg rata na toj palestinskoj teritoriji, u odgovoru na raketu koju su ekstremisti ispalili na jug Izraela ranije u petak.
Bombardovanje (Foto: Jutjub)

Bombardovanje (Foto: Jutjub)

Bombe su pogodile područje Kan Junisa na jugu pojasa, a lokalni zvaničnici su rekli da nije bilo žrtava, kako prenosi Rojters. Raketa ispaljena iz Gaze preko granice pala je u polje i žrtava i štete nije bilo. "IDF ( izraelska odbrambena armija) neće dopustiti nikakve pokušaje da se podrije bezbednost i ugrozi dobrobit civila Izraela. Teroristička organizacija Hamas je odgovorna i mora da odgovara za današnji napad protiv Izraela", rekao je vojni portparol Peter Lerner. Iz Pojasa Gaze su dva puta ranije ispaljene rakete ali nije bilo odmazde. Izrael je 8. jula pokrenuo napade iz vazduha protiv Hamasa, koji kontroliše Gazu, s ciljem da zaustavi pojačano raketiranje.
Pročitajte još:Čak 40 odsto Nemaca traži ukidanje sankcija RusijiPutin: Rusija vodi isključivo odbrambenu politiku
Ofanziva jer kasnije prerasla u kopnenu, a rat je završen primirjem, kome je posredovao Egipat 26 jula. Više od 2.100 Palestinaca je ubijeno u tom ratu, većinom civila. Na izraelskoj strani poginulo je 67 vojnika i šestoro civla. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA