Najnovije

Marijela Kastro: Narod Kube ne želi kapitalizam

HAVANA -  Kuba će braniti svoje socijalističke principe i neće se vratiti kapitalizmu samo zbog toga što je pristala na normalizaciju odnosa sa SAD, izjavila je Marijela Kastro, ćerka kubanskog predsednika Raula Kastra.
Marijela Kastro (Foto: JuTjub)

Marijela Kastro (Foto: JuTjub)

"Narod Kube ne želi povratak na kapitalizam", rekla je Marijela Kastro, poslanica u kubanskom parlamentu, odbacujući mogućnost slobodnog ulaska američkih kompanija na Kubu. Kastro je navela da ponekad ljudi kažu da je Fidel Kastro tvrdoglav i da su kubanski lideri tvrdoglavi. "Iskustvo nas je, međutim, naučilo nešto važno, a to je da nikada ne treba da se odreknemo svojih principa", rekla je Kastro u pauzi sednice parlamenta. Nakon što je Kuba u sredu na slobodu pustila američkog humanitarnog radnika Alana Grosa, tokom razmene zarobljenika sa Amerikom, predsednik SAD Barak Obama je, u obraćanju javnosti, najavio obnavljanje diplomatskih odnosa sa Kubom, kao i kraj "zastarelog pristupa" što podrazumeva ublažavanje ekonomskih sankcija i restrikcije putovanja. "Izolacija nije delovala. Vreme je za novi pristup", rekao je Obama najavljujući okončanje poluvekovnog hladnoratovskog neprijateljstva. Istovremeno, javnosti se obratio i kubanski predsednik Raul Kastro koji je pozdravio nove tendencije u odnosima sa SAD.
Pročitajte još:Pogledajte šta je lider Noćnih Vukova poručio američkom predsedniku ObamiMoskva: Neprijateljski potezi Vašingtona neće ostati bez odgovora!
"Ovaj izraz predsednika Obame zaslužuje poštovanje i priznanje svih ljudi. Želim da zahvalim Vatikanu na podršci, a posebno papi Franji za poboljšanje odnosa između Kube i SAD", izjavio je Kastro. Obraćanjima dvojice predsednika prethodio je njihov telefonski razgovor koji je trajao duže od 45 minuta. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA