Najnovije

Nemački i Austrijski političari protiv novih sankcija Rusiji

Istaknuti austrijski i nemački političari sve češće upozoravaju na pogubne posledice sankcija, koje je Zapad uveo Rusiji. Ministar spoljnih poslova Frank Valter Štajnmajer krajnje je zabrinut zbog mogućnosti destabilizacije Ruske Federacije ukoliko EU ne oslabi sankcije. A austrijski kancelar Verner Fajman jasno je izrazio sumnju u potrebu politik
Političari iz EU protiv sankcija (Foto: alexandrelatsa.ru)

Političari iz EU protiv sankcija (Foto: alexandrelatsa.ru)

U intervjuu za nemački list Špigl Štajnmajer je govorio o "ozbiljnoj ekonomskoj i finansijskoj krizi", povezanoj sa padom kursa rublje i cene nafte. "Cilj da se situacija apsolutno istrgne kontroli ne može biti u našem interesu. Moramo uvažavati ovu činjenicu sprovodeći našu politike sankcija", rekao je Štajnmajer.

Oni koji žele da Rusiju postave na kolena u pogledu ekonomije prave ozbiljnu grešku, računajući da će to dovesti do veće bezbednosti u Evropi, prenosi Špigl „Mogu samo da upozorim na to, rekao je Štajnmajer koji se jasno odredio protiv pojačanja sankcija.

Pročitajte još:Peking: Nemojte da zaboravite da su Hongkong i Makau deo KineNa Krimu neće biti postavljeno atomsko oružje?!

Ministar je juče posetio Kijev, gde se sreo sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom i premijerom Arsenijem Jacenjukom. Berlin očekuje od kijevske vlade važne korake u reformisanju zemlje, uključujući modernizaciju ekonomije i jačanje pravnih osnova države, kao i borbu protiv korupcije.

Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA