Najnovije

POTVRĐENO: Ukrajina pokreće novi talas mobilizacije 20. januara

KIJEV - Sekretara Saveta za nacionalnu bezbednosti Ukrajine Aleksandar Turčinov najavio je da će Kijev u drugoj polovini januara krenuti u novu mobilizaciju građana za rat sa istoku zemlje. 
Turčinov (Foto: Kijev Post)

Turčinov (Foto: Kijev Post)

On je rekao da je Savet za nacionalnu bezbednost odlučio da održi tri talasa mobilizacije sledeće godine. - To ćemo uraditi kako ne bi došli u situaciju da samo isti ljudi snose teret odbrane zemlje, a ostatak građana rat gledaju na televiziji Zato u 2015. svi koji ne žele da obnove vojni ugovor će biti pušten sa fronta u fazama - rekao je Turčinov. - Dakle, sledeće godine planirana su tri talasa delimičnu mobilizacije - prva će početi 20. januara i trajaće 90 dana, drugi talas počinje u aprilu i trajaće 60 dana, a treći - u junu koji će biti isto 60 dana - rekao je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost. Iako Turčinov mobilizaciju pravda potrebom za odmor trupa koje su sada na frontu, lideri Noorusije već neko vreme upozoravaju da imaju saznanja da se Ukrajina sprema novu ofanzivu na početku 2015. godine.
Pročitajte još: Porošenko: Sukob na istoku košta 4,5 miliona evra dnevnoPutin: Raskrinkali smo preko 230 agenata i saradnika stranih obaveštajnih službi
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA