Najnovije

Ji: Peking će Rusiji kao prijatelju pomoći na svaki način

PEKING - Kineski ministar spoljnih poslova Van Ji veruje da će Rusija uspeti da prebrodi sadašnje ekonomske probleme i poručuje da je Kina spremna da ponudi svaku potrebnu pomoć.
Veng Ji (Foto: scmp.com)

Veng Ji (Foto: scmp.com)

Vang Ji je, u intervjuu za hongkonški tv kanal Fenguang rekao da veruje da Rusija ima mogućnosti i znanja da prevaziđe trenutne probleme u ekonomiji. "Kinesko-ruski odnosi strateškog partnerstva su na visokom nivou i mi uvek podržavamo i pomažemo našim prijateljima. Ako ruskoj strani bude potrebno, ponudićemo svu moguću pomoć", rekao je kineski minsitar, a prenela agencija Tas s. Kineski ministar trgovine Gao Hučeng je za isti tv kanal prokomentarisao situaciju sa rubljom.
Pročitajte još:Vučić: Kinezi će dobiti naš novac da njime investiraju
"Što se tiče izvesnih fluktuacija na berzi i fluktuacija na valutnom tržištu, one su možda u izvesnom interesu nekim kapitalnim investitorima, a sa stanovišta praktične saradnje mi ostajemo i aktivno unapređujemo našu saradnju", rekao je Gao. On je takođe izrazio uverenje da trenutna finansijska i ekonomska situacija u Rusiji neće uticati na sprovođenje glavnih rusko-kineskih projekata u energetici, industriji i drugim sferama. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA