Najnovije

Lukašenko i Porošenko dogovorili razmenu tv kanala

KIJEV - Danas je predsednik Belorusije, Aleksandar Lukašenko, bio u zvaničnoj poseti Kijevu i sreo se sa ukrajinskim kolegom, Petrom Porošenkom.
Lukašenko i Porošenko (Foto: novorosinform.org)

Lukašenko i Porošenko (Foto: novorosinform.org)

Kako prenose ruski mediji, Lukašenko je postigao dogovor sa Porošenkom po kojem će ukrajinskim televizijama biti dozvoljeno da rade na teritoriji Belorusije, a zauzvrat je Lukašenko tražio da beloruske televizije mogu raditi na teritoriji Ukrajine. "Mi takve dogovore imamo sa tri-četiri ruske televizije, pa zašto ne bi to isto imali i sa Ukrajinom?" - rekao je kratko Lukašenko za agenciju BelTa.
Pročitajte još:(VIDEO) Pogledajte najnovije snimke artiljerijskih udara armije LNR
"Radujem se tome." - rekao je Lukašenko i dodao da očekuje uskoro i da televizije iz Belorusije rade u Ukrajini. U poslednje vreme su odnosi Belorusije i Rusije veoma zategnuti zbog nesporazuma na polju ekonomske saradnje, pa u Rusiji na svako delovanje Lukašenka pažljivo motre, a posebno posle izjave zamenice američkog državnog sekretara, Viktorije Nuland, da će "Amerika obnoviti dijalog sa Belorusijom". Lukašenko je nedavno javno tražio od Rusije da se izjasni "kako Rusija vidi Belorusiju", što samo po sebi dovoljno svedoči o uzdrmanim odnosima Minska i Moskve. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA