Najnovije

"Najkraći dan" u 11 gradova Srbije

BEOGRAD - Jednodnevna manifestacija "Najkraći dan" povodom Svetskog dana kratkog filma biće održana danas u 11 gradova u Srbiji.
Projekcije u 11 gradova (Foto: seattlemag.com)

Projekcije u 11 gradova (Foto: seattlemag.com)

Manifestacija se održava 21. decembra, na najkraći dan u godini, koji je zbog svoje simbolike proglašen za Svetski dan kratkometražnog filma, te se kao takav obeležava širom Evrope i sveta u cilju afirmacije ove filmske forme. U pitanju je manifestacija posvećena kratkometražnom filmu koju "Filmkultura" organizuje u saradnji ustanovama kulture - partnerima, a uz podršku Ministrstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, Sekretarijata za kulturu Grada Beograda i Doma omladine Beograda. Celodnevni program u DOB-u obuhvatiće filmsku radionica za srednjoškolce (koju vodi reditelj Stefan Arsenijević), obrazovni program u obliku kreativne filmske radionice za niže osnovce, projekcije domaćih kratkometražnih filmova, selekciju filmova sa konkursa "Najkraći dan", tribinu na temu angažovanog filma, kao i selekciju nemačkih kratkometražnih filmova po izboru Gete Instituta.
Pročitajte još:Georgiev: Kad je neko nepismen…
Najbolji filmovi održanog konkursa na temu najkraćeg dana u godini takođe će biti prikazani u DOB-u, a pobednika, koga će odabrati publika, očekuje nagrada fotoaparat Canon IXUS 135. Pored Beograda (Dom omladine Beograda, Dvorana kulturnog centra Beograda), ovogodišnji ''Najkraći dan” biće održan u još deset gradova, a to su: Šabac, Arilje, Gornji Milanovac, Novi Sad, Vrnjačka Banja, Leskovac, Niš, Negotin, Smederevo i Pančevo. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA