Najnovije

Treća Srbija učesnik Balkansko-Crnomorskog foruma u Moskvi

MOSKVA - Prošlog vikenda je u Moskvi održan Balkansko – Crnomorski forum čiji je osnovni cilj bio da se započne formiranje mreže organizacija koje će u ovom regionu raditi na uspostavljanju politike saradnje, a protiv politike izolacije i međusobnih sukoba koju snažno nameće EU, saopštila je organizacija Treća Srbija.
Treća Srbija u Moskvi (Foto: TS)

Treća Srbija u Moskvi (Foto: TS)

Srbiju je na ovom skupu predstavljala delagacija u sastavu: Miroslav Parović (predsednik Treće Srbije), Aleksandar Đurđev (generalni sekretar Treće Srbije) i Vladimir Zotov (savetnik direktora Agencije za razvoj i evropske integracije regiona Grada Beograda za saradnju sa zemljama Evroazijske unije). Govoreći u ime srpske delegacije, Miroslav Parović je rekao kako je region Balkana praktično poslednja aktivna veza između Rusije i ostatka Evrope ukazujući na to da se sve više spušta „nova gvozdena zavesa“ i da se od Baltika pa sve do Srednje Evrope protegla tampon zona koja razdvaja dva dela Evrope. Baš iz tog razloga, istakao je Parović, postoji toliki pritisak na države poput Mađarske, Srbije, Bugarske i Grčke i za očekivati je da će se u narednim mesecima u ovim državama pokušati izvesti masovni ulični nemiri sa ciljem potpunog raskidanja odnosa ovih država sa Rusijom, stoji u saopštenju TS.
Pročitajte još:Evo šta je Ramzan Kadirov poručio Hirurgu, vođi Noćnih Vukova!
Parović je kao rešenje predložio da se iz defanzive pređe u ofanzivu na taj način što će se političke snage iz ovog dela Evrope povezati sa suverenističkim strankama iz Zapadne Evrope, a sa ciljem zajedničkog nastojanja da se ojača ideja Evrope od Lisabona do Valdivostoka u kojoj suverene države među sobom sarađuju. Kao dobar model Parović je predstavio koncept Nove Evrope koji predstavlja mrežu organizacija koje se zalažu za novi dogovor između naroda i država Evrope i koja je predstavljena u Beogradu na velikoj konferenciji 17.10.2014., a koja je formalno počela da radi potpisivanjem „Manifesta Nove Evrope“ u Parizu, kažu u TS. Domaćin foruma je bio Georgi L. Muradov, generalni sekretar Ruske asocijacije za međunarodnu saradnju i zamenik predsednika Veća ministara Republike Krim. Pored njega učešće su uzeli Aleksandar Konuzin, bivši ambasador Rusije u Srbiji, Aleksandar Konuzin, Viktor Kolbanovski, direktor Balkanskog centra za međunarodnu saradnju kao i brojni drugi predstavnici organizacija iz Rusije, Bugarske i Grčke. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA