Najnovije

Trećina Ukrajinaca smatra da Krim treba prepustiti Rusiji

KIJEV- Trećina građana Ukrajine - tačnije, 34 odsto - smatra da Kijev treba da digne ruke od Krima.
Krim je deo Rusije (foto: allkrim.com)

Krim je deo Rusije (foto: allkrim.com)

Istraživanje instituta Gallup istovremeno je pokazalo da samo 4 odsto Ukrajinaca odobrava prisajedinjenje „zlatnog poluostrva“ Ruskoj Federaciji, a da tek 16 odsto insistira da se pokuša da ono bude vraćeno odmah. Najviše je onih - 40 odsto - koji su za „čekanje zgodnog momenta“ da se Krim povrati. Podrazumeva se: silom. Gallup je svoje istraživanje obavio u septembru i oktobru. Naravno, ne i među stanovnicima Donjecke i Luganske Republike. Pokazale su se, inače, i očekivane regionalne razlike. Jer, na jugoistoku Ukrajine samo 8 odsto anketiranih je za vraćanje Krima odmah, a na zapadu zemlje je takvih 24 odsto.
Pročitajte još:Protesti u Americi: Blokiran najveći šoping centar u zemljiItalija: Za dva dana peticiju o referendumu za izlasak iz evrozone potpisalo 50.000 ljudi!
I obrnuto: 43 odsto jugoistoka misli da krim treba prepustiti Rusiji, a na zapadu Ukrajine tako misli samo 23 odsto anketiranih. Gallup je takođe  utvrdio da je 7 odsto Ukrajinaca spremno da se pomiri sa otcepljenjem DNR i LNR. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA