Najnovije

Erdogan: Pokušavaju da nam isuše krvnu liniju!

ANKARA - Turski predsednik Redžep Erdogan rekao je da je kontrola rađanja neka vrsta izdaje i da to ugrožava krvnu liniju u toj zemlji.
Redžep Tajip Erdogan (foto: Sunday's Zaman)

Redžep Tajip Erdogan (foto: Sunday's Zaman)

Erdogan je pozvao mlade bračne parove da imaju najmanje po troje dece, da bi se stanovništvo povećalo. "Godinama su činili izdaju kontrolom rađanja u ovoj zemlji, pokušavajući da nam isuše krvnu liniju. Rodoslovlje je veoma važno u ekonomskom i duhovnom smislu", rekao je turski predsednik u obraćanju mladim parovima na zajedničkom venčanju. Erdogan je prošle sedmice izjavio da je ravnopravnost muškaraca i žena neprirodna i da feministkinje ne shvataju značaj majčinstva. On je 2012. godine pokušao da zabrani abortus, ali je kasnije odustao od tog plana zbog velikog protivljenja javnosti. Turska populacija raste sporijim tempom u poslednjih nekoliko godina, a stopa rađanja prošle godine je bila 2,07, navodi se u zvaničnim statističkim podacima.
Pročitajte još:Turskim navijačima preti doživotna robija zbog protesta protiv Erdogana Erdogan: EU da gleda svoja posla! Erdogan uvodi „otomanski jezik“ u srednje škole kao obavezan predmet
Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA