Najnovije

Medijski rat: Bi-Bi-Si protiv Rusije danas

LONDON - Britanski Bi-Bi-Si je u strahu da može da izgubi informativni rat od ruske TV stanice Raša Tudej (Rusija danas) budući da ova medijska kuća ima polako sprovodi svoje planove o širenju, prenosi Gardijan.
London - Moskva (Ilustracija: pixabay)

London - Moskva (Ilustracija: pixabay)

Doskorašnji direktor Svetskog servisa Bi-Bi-Sija Piter Horoks smatra da su ruski i kineski državni informativni kanali finansijski "prešišali" svetski servis te medijske kuće.
"Rusija i Kina su nas finansijski prevazišle, ali ne mogu to nikako da učine sa rezultatima koje imamo kod publike u celom svetu", rekao je on u izjavi za Gardijan. "Ne treba da budemo na jednoj ili drugoj strani, moramo da obezbedimo program kom ljudi mogu da veruju", rekao je Horoks, koji se početkom meseca povukao sa pozicije glavnog čoveka za emitovanje informativnog programa Bi-Bi-Sija u svetu. Horoks kaže da ministri u Dauning stritu treba da razmotre trošenje novca u inostranstvu i izdvajanje više novca za Svetski servis u cilju jače borbe protiv "propagande Moskve koja se širi Evropom". "Možete da pogledate na sveukupne nacionalne interese i novac koji trošimo za uticaj u svetu, poput trošenja u vojne svrhe. Kada to pogledate, doneli biste ispravnu odluku", navodi on. Ova izjava došla je u trenutku povećane zabrinutosti da Britanija i SAD gube globalni informativni rat sa Kremljom, navodi Gardijan. "Alarm u međunarodnoj zajednici se "upalio" zbog širenja medija koje Moskva finansira, a predvođenih TV stanicom Rusija danas odmah nakon vojne intervencije Rusije u Ukrajini", navodi Gardijan.
Pročitajte još:Rusija danas otvara predstavništvo u Beogradu Raša Tudej: Snimljena američka vojna vozila u blizini ruske granice
Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA