Najnovije

Mihajlović: Pruga Beograd-Pančevo biće gotova na leto 2016. godine

BEOGRAD - Pruga Beograd - Pančevo, koja se gradi sredstvima ruskog kredita od ukupno 800 miliona dolara, biće završena u julu ili avgustu 2016, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
Zorana Mihajlović (Foto: Jutjub)

Zorana Mihajlović (Foto: Jutjub)

Ona je istakla da će vozovi na toj pruzi ići brzinom od 120 km na sat i da je cilj da u narednom periodu da na srpskim prugama to bude prosečna brzina svih vozova. Mihajlović je rekla za RTS da je sledeći projekat, koji će se takođe finansirati ruskim kreditom za srpske železnice, modernizacija tri deonice na Koridoru 10 u dužini od 63 km: Ruma - Golubinci, Sopot Kosmajski - Kovačevac i Mala Krsna - Velika Plana. Te deonice će, kako je rekla, biti gotove pred kraj 2016. godine. "Železnice Srbije očekuje revitalizacija i modernizacija pruga, jer nemoguće je da se više vozimo prugama na kojima vozovi idu 40 km na sat, ova pruga Beograd - Pančevo će imati brzinu od 120 km na sat i to je ona prosečna brzina koja treba da bude na srpskim prugama, idemo korak po korak", poručila je Mihajlović. U železničkom stajalištu Krnjača danas će biti položeni novi koloseci, u okviru modernizacije pančevačke pruge, a polaganju prvog novog šinskog polja najsavremenijom ruskom mehanizacijom prisustvovaće generalni direktor Ruskih železnica Vladimir Ivanovič Jakunjin i potpresednica vlade Mihajlović. Rekonstrukcija, izgradnja i modernizacija drugog železničkog koloseka na 15 kilometara dugoj deonici Pančevački most - Pančevo glavna, na železničkoj magistrali Beograd centar-Pančevo glavna-Vršac- državna granica sa Rumunijom, prvi je projekat iz ruskog državnog izvoznog kredita za modernizaciju srpskih železnica, koji je počeo da se realizuje 25. marta 2014.
Pročitajte još:Vučić: Brisel više ne molimo!Šešelj: Hrvati žale što nisam Hrvat!
Vrednost posla je oko 91 miliona dolara, od čega se oko 78 miliona dolara obezbeđuje iz ruskog kredita, a oko 13 miliona dolara, odnosno 15 odsto vrednosti kredita obezbeđuje na ime učešća država Srbija. Izvođač radova je ruska kompanija "RŽD Internešnal", čiji su osnivač Ruske državne železnice, a koja je zadužena za realizaciju ruskog kredita za modernizaciju železnice u Srbiji. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA