Najnovije

Nazarbajev: "Sukob na istoku Ukrajine je glupost"

ASTANA - Predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev rekao je da je konflikt u istočnoj Ukrajini "glupost" i pozvao Moskvu i Kijev da nađu način da ga reše.
Nursultan Nazarbajev (Foto: Vikipedija)

Nursultan Nazarbajev (Foto: Vikipedija)

Nazarbajev nije označio nijednu stranu kao krivu u sukobu ukrajinskih snaga i proruskih separatista, u kojem je do sada, po nekim procenama, poginulo gotovo 5.000 ljudi. "Pozivam Rusiju i Ukrajinu da razmisle o pronalaženju kompromisa. Ova situacija je glupa i ne bi trebalo da se dešava", rekao je Nazarbajev, prema novinskoj agenciji Interfaks. Moskva od početka sukoba poriče navode da pobunjenicima pomaže u ljudstvu i opremi. Nazarbajevljeva izjava dolazi nakon posete Kijevu kazahstanskog predsednika, i kako ocenjuje agencija AP, mogla bi da ima težinu jer je Kazahstan deo trgovinskog bloka na čijem čelu je Rusija, na koji Moskva gleda kao na kontratežu EU.
Pročitajte još:Lukašenko i Porošenko dogovorili razmenu tv kanala Porošenko: Sukob na istoku košta 4,5 miliona evra dnevno Lukašenko: Rusija treba da objasni odnos prema Belorusiji
Izvor: b92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA