Najnovije

Majkl Mros: Nemačka i EU neće moći da nadoknade gubitke od pogoršanja odnosa sa Rusijom

VAŠINGTON - Ekonomski problemi koji postoje u Rusiji će se odraziti i na svetsku ekonomiju, smatra analitičar Majkl Mros. Izdvajanje ruske ekonomije iz svetskog monetarnog sistema će povući za sobom pad kursa rublje i krizu, sličnu onoj od 2008. godine.
Odmeravanje (Foto: hellasforce.com)

Odmeravanje (Foto: hellasforce.com)

Analitičar je u intervjuu za TV kanal „Raša tudej“ izjavio da će oni koji uvode sankcije stvoriti problem za sebe. „To shvataju svi u našoj zemlji (Nemačkoj) ali zvanično niko se ne usuđuje da to kaže. Ekonomista je dodao da skoro svaka velika kompanija u Nemačkoj ima ekonomske veze sa Rusijom. „Biznismeni će biti pažljiviji sa Rusijom, sa ruskom ekonomijom, neće stvarati nove kompanije, nove projekte, što će na kraju krajeva pojačati ekonomske probleme i u samoj Nemačkoj i u EU“, rekao je Mros. Pritom, Nemačka i EU neće moći da nadoknade gubitke od pogoršanja odnosa sa Rusijom. Analitičar smatra da su u razgovorima iza zatvorenih vrata šefovi krupnih kompanija u Nemačkoj zabrinuti time što se dešava u pogledu Rusije i protive se sankcijama, ali zvanično govore, „da, sankcije su potrebne“.
Pročitajte još:S. Koreja: SAD je đavolja imperija i bezubi vuk!Nemačke tajne službe: Strah od terorističkih napada na Nemačku – opravdan!
„Problemi Rusuje, posebno u vezi rublje uticaće na svetsku ekonomiju, jer sam monetarni sistem nema granica i vi ne možete da izbacite Rusiju i veliku rusku ekonomiju u potpunosti iz sistema. Predviđam da će rublja pasti još niže ukoliko se sankcije nastave, a onda ćemo imati još jednu finansijsku krizu sličnu onoj 2008. godine i biće veoma teško izaći iz nje“, zaključio je Mros. Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA