Najnovije

Vrata NATO-a (još uvek) zatvorena za Ukrajinu

VAŠINGTON - Vašington podržava pravo Ukrajine da odluči o svojoj budućnosti, ali za sada se ne razmatra prijem Kijeva u NATO, izjavio je danas neimenovani zvaničnik Bele kuće.
Ukroamerika! (Foto: FB)

Ukroamerika! (Foto: FB)

"Bezrezervno podržavamo politiku otvorenih vrata u NATO. Na osnovu konsenzusa, Alijansa poziva države da, kada su spremne i kada mogu, doprinesu bezbednosti severnoatlantskog regiona", rekao je za RIA Novosti ovaj neimenovani zvaničnik, komentarišući odluku Kijeva o zalaganju za članstvo u NATO savezu. On kaže da odluka o potencijalnom statusu Ukrajine zavisi od NATO-a i Ukrajine, a SAD podržavaju pravo Ukrajinaca da odlučuju o budućnosti svoje zemlje, bez ikakvog spoljnog mešanja. Predstavnik američke administracije napomenuo je da za sada, NATO ne razmatra mogućnost prijema Ukrajine i da Kijev nije podneo zvaničan zahtev. Ukrajinski parlament izglasao je danas amandman o ukidanju neutralnog statusa zemlje i o zalaganju za članstvo u NATO savezu. Amandman je usvojen sa 303 glasova "za", što je za 77 više od minimalnog broja potrebnog za usvajanje zakona. Protiv predloga se izjasnilo osam poslanika. Neutralan status zemlje bio je usvojen odlukom iz 2010. godine.
Pročitajte još:Lavrov: Prekid neutralnosti Ukrajine će zaoštriti sukob Rusija mora da odgovori na zakon SAD o sankcijama i plan ulaska Ukrajine u NATO Od Novog Sada do Donjecka: Ovako su dvojica Novosađana stigla na ukrajinski front!
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA