Najnovije

BREJVIK DIŽE USTANAK FAŠISTA: Norveška u strahu posle najnovijih saznanja o masovnom ubici (VIDEO)

Vlasti u Norveškoj zaplenile su 220 pisama masovnog ubice kako bi ga sprečile da fomira terorističku mrežu izvan zatvora u kojem se nalazi zbog masakra kojeg je počinio 2011. godine, kada je ubio 77 ljudi.
Brejvik diže ustanak fašista (Foto: sojo.net)

Brejvik diže ustanak fašista (Foto: sojo.net)

Norveške vlasti su saopštile da su zaplenile više od 200 pisama masovnog ubice Andersa Beringa Brejvika kako bi ga sprečile da fomira terorističku mrežu izvan zatvora. - Odbili smo da pošaljemo neka Brejvikova pisma iz bezbednosnih razloga. Govorimo o oko otprilike 220 pisama – rekao je u ponedeljak portparol zatvorske administracije Jling Feste agenciji AFP. - Mi kontrolišemo njegovu komunikaciju i njemu nije dozvoljeno da uspostavi mrežu koja bi počinila još zločina – dodao je Feste, koji nije želeo da komentariše sadržaj pisama. Sam Brejvik je kontaktirao norveški list “Verdens Gang” kako bi se žalio na ograničenja uvedena na njegovu korespondenciju, a njegov avokat Geir Lipestad je za isti list rekao da je njegov klijent podneo žalbu na odluku o presretanju pisama. Brejvik, koji sada ima 35 godina, počinio je najgori masakr u najnovijoj istoriji Norveške 22. jula 2011. On je prvo ubio osam ljudi u bombaškom napadu na zgradu Vlade u Oslu, a zatim još 69, uglavnom tinejdžera, pucajući po kampu podmlatka levičarske Laburističke stranke na ostrvu Utoja. Zločine je, kako je rekao, počinio da bi sprečio “musimansku invaziju” Norveške i da je bio inspirisan izbornim uspehom ekstremno desničarske stranke Zlatna zora u Grčkoj. Osuđen je na 21 godinu zatvora u avgustu 2012, ali kazna može biti produžena neograničeno ukoliko se utvrdi da predstavlja opasnost po društvo.
Pročitajte još:Iza fotografije koja je zapalila ruski internet krije se najlepša Putinova tajnaPogledajte „ratno“ vozilo srpskih dobrovoljaca iz Donjecka (FOTO)
Izvor: Tanjug, Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA