Najnovije

DŽordž Buš u bolnici

OSTIN - Bivši američki predsednik DŽordž Buš (90) zbrinut je u bolnicu u Hjustonu, u Teksasu, zbog povremenih prekida disanja, saopštio je danas portparol 41. američkog predsednika poznatog i kao Buš Stariji.
Foto: wset.com

Foto: wset.com

Buš je kolima hitne pomoći prevezen u hjustonsku Metodističku bolnicu preventivno, u kojoj će ostati na posmatranju, dodao je portparol, prenela je agencia Rojters. Umereni Republikanac, DŽordž Buš bio je predsednik od 1989. do 1993. godine i pamti se po tome, između ostalog, što je poslao američke snage u Irak u prvi Zalivski rat nakon što su snage Sadama Huseina izvršile invaziju na Kuvajt. Pre nego što je izabran za predsednika SAD, Buš je služio u dva mandata kao potpredsednik ikone Republikanaca Ronalda Regana, podsetila je agencija AfP. U svojoj dugoj karijeri, Buš je bio i na mestu američkog kongresmena, ambasadora SAD u Ujedinjenima nacijama, direktor Centralne obaveštajne agencije (CIA). Buš ima šestoro dece, a njegov najstariji sin DŽordž  Buš bio je 43 američki predsednik.
Pročitajte još:Iza fotografije koja je zapalila ruski internet krije se najlepša Putinova tajnaPogledajte „ratno“ vozilo srpskih dobrovoljaca iz Donjecka (FOTO)PUTIN: Evroazijski ekonomski savez je otvoren i za susede i za Istok i Zapad
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA