Najnovije

Istražni komitet Rusije ispitao svedoka povodom obaranja Boinga

Ruski istražitelji su razgovarali sa svedokom koji je juče ispričao novinarima lista „Komsomoljskaja pravda“ o obaranju Boinga 777 u Donjeckoj oblasti, izjavio je zvanični predstavnik Komiteta Vladimir Markin.
Vladimir Markin (foto: RIA)

Vladimir Markin (foto: RIA)

„Istražitelji nisu odugovlačili sa razgovorom i sinoć nam je pošlo za rukom da se sastanemo sa ukrajinskim vojnikom koji tvrdi da je dobrovoljno napustio vojnu jedinicu i prešao na teritoriju Ruske Federacije, kaže Markin i ističe da je detektor laži potvrdio istinitost reči svedoka. „Istražni komitet će nastaviti da skuplja i analizira sve podatke o toj katastrofi. Ukoliko su predstavnici međunarodne komisije koji istražuju tu tragediju zaista spremni da saznaju istinu i obrate nam se, daćemo im sve materijale koje posedujemo“, dodao je Markin. Ukrajinski vojnik koji je služio u vazduhoplovnoj bazi u Dnjepropetrovsku ispričao je juče novinarima lista „Komsomoljskaja pravda“ da je malezijski Boing 777 u blizini Donjecka srušio ukrajinski jurišni avion Su-25. On je video da je 17. jula avion naoružan raketama poleteo ka zoni „antiterorističke operacije“ u Donjeckoj oblasti. „U drugoj polovini dana (17. jula), jedan sat pre obaranja Boinga podignuta su u vazduh tri jurišna aviona. Tačnog vremena se ne sećam. Jedan od aviona je imao takve rakete (klase „vazduh-vazduh“). To je bio Su-25,“ izjavio je svedok. U bazu se vratio samo avion koji je poleteo sa raketama „vazduh-vazduh“, ostala dva su bila oborena. Avion se vratio bez raketa, a pilot, kapetan Vladislav Vološin, kaže svedok, bio je toliko potresen da nije mogao samostalno da izađe iz aviona.
Pročitajte još:Rogozin o „mistralima“: Pariz se ne može pozivati na višu siluPUTIN: Evroazijski ekonomski savez je otvoren i za susede i za Istok i Zapad
Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA