Najnovije

Rogozin o „mistralima“: Pariz se ne može pozivati na višu silu

Rusija ne smatra da francuska strana ima pravo da govori da nije predala nosač helikoptera klase „mistral“ zbog više sile, izjavio je prvi potpredsednik vlade Rusije Dmitrij Rogozin.
Dmitrij Rogozin (Foto: Novorossia.Su)

Dmitrij Rogozin (Foto: Novorossia.Su)

„Objašnjenje da navodno nisu sazreli uslovi za predaju brodova niko sa naše strane ne želi da prihvati. Mi ne smatramo da je to viša sila koja je predviđena ugovorom, to je samo demonstracija geopolitičke slabosti Francuske“, izjavio je Rogozin u intervjuu za TV kanal „Rusija 24“. Prema njegovim rečima Francuska popušta pod pritiskom svojih NATO kolega i radi se o direktnoj posledici zavisnosti od vojne organizacije. Rogozin je dodao da će veoma uskoro biti primenjene kaznene sankcije za nepoštovanje ugovora. Francuska je bila dužna da preda prvi nosač helikoptera „Vladivostok“ još 14. novembra.
Pročitajte još:PUTIN: Evroazijski ekonomski savez je otvoren i za susede i za Istok i ZapadUkrajinci hteli da prošvercuju oružje pored Rusa, evo kako su prošli (VIDEO)Iza fotografije koja je zapalila ruski internet krije se najlepša Putinova tajna
Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA