Najnovije

20 indijanskih pravila koja će vam promeniti život

Pronađite sebe. Ne dopustite da drugi upravljaju vašim putem. To je samo vaš put! Ostali mogu ići s vama, ali niko ne može napred umesto vas - kaže jedno od ključnih pravila.
Foto: Vikipedija

Foto: Vikipedija

Kako biste napravili korenite promene u vašem životu i da bi vam sve krenulo na bolje, prvo morate promeniti način razmišljanja. Etički kodeks severnoameričkih Indijanaca može sve vas inspirisati na važnu promenu u razmišljanju, pa samim tim i životu. Usvojite 20 indijanskih životnih pravila i otisnite se u lepšu budućnost! 1. Ustanite sa suncem i pomolite se. Molite se sami. Molite se često. Jednom će Veliki Duh poslušati vaše molitve. 2. Budite tolerantni prema onima koji su skrenuli s puta. Neznanje, ljutnja i ljubomora dolaze od izgubljenih duša. Molite se da se vrate na ispravan put. 3. Pronađite sebe. Ne dopustite da drugi upravljaju vašim putem. To je samo vaš put! Ostali mogu ići s vama, ali niko ne može napred umesto vas. 4. Budite obzirni prema gostima u svojoj kući. Poslužite im najbolju hranu, ponudite im najbolji krevet, prema njima budite pošteni i pravedni. 5. Ne uzimajte što nije vaše, bilo od ljudske zajednice, prirode ili nečije kulture. Niste zaslužili ni dobili. Nije vaše. 6. Poštujte sve na Zemlji, kako ljude tako i biljke. 7. Poštujte mišljenja drugih, njihove želje i reči. Nikad ne prekidajte druge dok govore, ne zamerajte, ne rugajte im se. Svakoj osobi dopustite pravo na lično mišljenje. 8. Nikada ne govorite loše o drugima. Negativna energija koju šaljete a još u njoj i uživate vratiće vam se višestruko. 9. Svi ljudi greše. Svaka greška se može oprostiti. 10. Negativne misli stvaraju bolest uma, tela i duha. Vežbajte optimizam. 11. Priroda nije naša, ona je deo nas. Priroda je deo naše globalne porodice. 12. Deca su budućnost. Usadite im u srca ljubav, vodite ih s mudrošću i učite o svim životima. Kada rastu, dajte im prostora da rastu. 13. Izbegavajte da povređujete srca drugih. Otrov tog bola vratiće se vama. 14. Uvek budite iskreni. 15. Održavajte svoju ravnotežu: mentalno, duhovno, emocionalno i telesno "ja" moraju da budu jednako snažni, čisti i zdravi. Krepite telo da bi se krepio um. Rastite u duhovnosti kako biste iscelili emocionalne rane. 16. Svesno odlučite šta ćete biti i kakvi ćete biti, kako ćete delovati i kako ćete stajati iza svojih postupaka. Budite odgovorni za svoje postupke. 17. Poštujte tuđu privatnost i lični prostor. Ne mešajte se u tuđe vlasništvo, pogotovo ne u sveto i duhovno. To je zabranjeno. 18. Budite sigurni u sebe. Ne možete biti brižni i pomagati drugima ako niste brižni prema sebi i ako prvo ne pomognete sebi. 19. Poštujte tuđa verska uverenja. Ne prisiljavajte druge da veruju u vaša. 20. Delite svoju sreću.
Pročitajte još:2014 je godina misterija: 4 događaja za koja svet nema objašnjenjaPosle ovog snimka više nećete jesti brzu hranuLJubav je…Dao beskućniku novac i iznenadio se na šta ga je potrošio (VIDEO)
Izvor: lovesensa.rs

Bonus video

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA