Najnovije

GLOBAL RESEARCH: Malezijski Boing oboren avionskim topom ili mitraljezom

Zemlje  koje učestvuju u istrazi slučaja rušenja putničkog aviona Boing-777 u Donbasu skrivaju činjenicu da su tela pilota izrešetana delićima municije za top od 30 mm, kakvim su opremljeni Su-25, Su-27 i MiG-29, što svedoči o tome da su snage Donjecke i Luganske Republike nevine.
Mesto pada aviona (printskrin RT)

Mesto pada aviona (printskrin RT)

Po rečima nemačkog istoričara Erika Zisea, sve je manja verovatnoća da je avion na letu MH17 oboren raketom PVO sistema „Buk-M1“. U članku koji je ovaj istoričar objavio na sajtu Global Research navodi se da je ukrajinska Vlada jedan od glavnih optuženih u ovom slučaju i da zato ne može objektivno da predstavlja istragu. Istraga katastrofe malezijskog aviona od izuzetne je važnosti, zato što su zapadne zemlje uvele sankcije protiv Rusije na osnovu nepotvrđenih optužbi ukrajinske vlade i njihovih pokrovitelja iz Vašingtona, smatra Zise. „U posmrtnim ostacima pilota pronađeni su delići municije za top od 30 mm, kakvim su opremljeni Su-25, Su-27 i MiG-29. Sve te avione ima Ratno vazduhoplovstvo Ukrajine, dok separatisti, kao što je poznato, nemaju avijaciju, naglašava Zise. To da su u telima pilota pronađeni neki „predmeti“ javno je saopštila komisija koja vodi istragu. Ona je, takođe, obećala da će da objavi rezultate istrage, što još uvek nije učinjeno“ — piše Zise. Tela pilota i drugih članova posade, još uvek su u nadležnosti Holandije i nisu predata njihovim rođacima. Prema svedočenju penzionisanog pilota avio-kompanije Lufthanza, Pitera Hansenka, on se na osnovu fotografija ostataka aviona uverio da je kabina aviona bila pogođena projektilima ispaljenim iz jurišnog aviona. Ukoliko se ispostavi da su oštećenja na avionu naneta mitraljeskom vatrom, krivica će pasti na Ukrajinu, jer ustanici uopšte nisu mogli da budu toliko blizu aviona, navodi Zise u Global Research.
Pročitajte još:NI KAMEN NA KAMENU: Ovo selo je bila baza Desnog sektora (VIDEO)U Minsku bez dogovora – teški pregovori! (FOTO) Pogledajte mesto odakle se upravlja odbranom cele Rusije – pet puta jače od Pentagona!
Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA