Najnovije

Makedonija: Predsednik pomilovao 24 osuđenika, ali ne i arhiepiskopa Jovana

SKOPLJE - Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov pomilovao je danas 24 osuđenika, ali među njima nije arhiepiskop Ohridske arhiepiskopije vladika Jovan, čije su pomilovanje zatražile i Ruska pravoslavna crkva i kanonski nepriznata Makedonska pravoslavna crkva.
Arhiepiskop Jovan Vraniškovski (Foto: Fejsbuk)

Arhiepiskop Jovan Vraniškovski (Foto: Fejsbuk)

Iz kabineta makedonskog predsednika saopšteno je da su, uoči novogodišnjih i božićnih praznika, tri lica u potpunosti oslobođena daljeg izdržavanja zatvorskih kazni, a 21 delimično. Iz kabineta makedonskog predsednika saopšteno je da zahtev za pomilovanje vladike Jovana nije dostavljen, ali su najavili pomilovanja i nakon Nove godine. Član Komisije za pomolovanja Blagorodna Dulić izjavila je da za vladiku Jovana nije stigao zahtev iz ustanove, gde se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne. Sinod kanonski nepriznate Makedonske pravoslavne crkve pozvao je nedavno nadležne vlasti u Makedoniji da pomiluju vladiku Jovana, koji se nalazi na izdržavanju trogodišnje kazne u skopskom zatvoru Idrizovo.
Pročitajte još:Ruska pravoslavna crkva traži od Makedonije da oslobodi arhiepiskopa Jovana Nove provokacije crnogorskih raskolnika: „Bizarni sveci srpske crkve“ Hrvatska: Na pravoslavnoj crkvi ispisani grafiti sa pozivom na ubistvo Srba!
Vladika Jovan uhapšen je 12. decembra 2011. godine na grčko-makedonskom graničnom prelazu kod Bitolja, zbog navodne pronevere crkvenog novca kojim je kupovao zemljište. Krivični sud u Skoplju osudio ga je na tri godine zatvora. Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA