Najnovije

Moskva će reagovati na širenje NATO alijanse na istok

MOSKVA - Širenje Severnoatlantskog saveza (NATO) na istok predstavljaće veliki vojnopolitički preokret ne samo u Evropi, već i u celom svetu, izjavio je danas predstavnik ruskog Ministarstva inostranih poslova Aleksandar Lukaševič, dodajući da će Rusija reagovati i preduzeti odgovarajuće mere.
Moskva (Foto: moscowrussian.com)

Moskva (Foto: moscowrussian.com)

Prema njegovim rečima, širenje NATO-a na istok "direktno će se ticati nacionalnih bezbednosnih interesa Rusije i prinuditi našu zemlju da donese neophodne odgovarajuće mere". "Aktuelno rukovodstvo zbližavanje sa NATO smatra alternativom razvoju normalnih odnosa s Rusijom. To može da dovede do daljeg komplikovanja bilateralnih odnosa sa tom bratskom zemljom, predstavlja prepreku za čitav niz pitanja saradnje, uključujući privredu i energetiku", rekao je Lukaševič.
Pročitajte još:ONI CARUJU MORIMA I OKEANIMA: Ruska ratna mornarica! (VIDEO)
Predstavnik ruskog MIP-a je rekao da je odluka skupštine Ukrajine, na inicijativu predsednika Petra Porošenka, doneta u trenutku kada su se ukazale neke pozitivne tendencije u rešavanju krize na jugoistoku te zemlje. Lukaševič je izrazio sumnju da će evroatlantske tendencije u unutrašnjoj i spoljnoj politici Ukrajine doprineti izlasku te zemlje iz "duboke ekonomske i unutarpolitičke krize". "Očigledno je da će NATO-ambicije još vise komplikovati traženje puteva opštenacionalnog dijaloga i sloge", naglasio je on. Lukaševič je dodao da je Rusija protiv stvaranja novih linija podele u evroatlantskom prostoru a za stvaranje poverenja. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA