Najnovije

Na ukrajinske poslanike bačena bomba u centru Kijeva

U centru Kijeva, u blizini jednog hotela, nepoznati napadač bacio je bombu u pravcu poslanika Vrhovne rade, među kojima je bio i Andrej Parubij, prvi zamenik predsednika ukrajinskog parlamenta, prenosi agencija RIA Novoosti pozivajući se na ukrajinsku policiju.
Andrej Parubij (Foto: Vikipedija)

Andrej Parubij (Foto: Vikipedija)

Napadač je tokom potere bacio još jednu bombu prema policiji, jedan policijaca je ranjen. Trenutno je pokrenut krivični postupak za huliganstvo, a ukrajinski mediji pretpostavljaju da se radi o atentatu na Parubija, koji je ranije bio sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine. "Želim da objasnim situaciju kako ne bi bilo nesporazuma. Sinoć posle 23 sata, vraćajući se sa posla, sreo sam se sa prijateljima....na ulazu u hotel Kijev gde živim. Pored nas je prošla nepoznata osoba, visok sportski tip. U prolazu me je pogledao, udaljio se nekoliko metara, okrenuo, aktivirao i bacio bombu ispod naših nogu, napisao je Parubij na svojoj stranici na Fejsbuku. Bomba se, kako je rekao, otkotrljala ipod automobila koji je tu bio parkiran. Došlo je do eksplozije, a nepoznata osoba je krenula da beži. Parubij je potvrdio miliciji da osim pripadnika MUP-a niko nije povređen. Međutim u eksploziji su oštećena tri automobila. „Sve izgleda neozbiljno", zaključio je Parubij.
Pročitajte još:(VIDEO) SILA SA ISTOKA: Ovo su ruski specijalci!Intervju sa vojnikom kijevskih snaga o obaranju malezijskog avionaPROVEO DESET DANA S DŽIHADISTIMA: Mi na Zapadu ni ne slutimo koliko su opasni
Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA