Najnovije

NEŠTO SE VELIKO SPREMA: Ukrajina priprema građane za borbe u glavnom gradu

KIJEV - Vlasti Ukrajine nameravaju da pripreme stanovništvo za antiterorističke operacije u glavnom gradu Kijevu. Ovo pitanje je bilo i na današnjem dnevnom redu sastanka Gradskog veća.
Vojna parada u Kijevu (Foto: Jutjub)

Vojna parada u Kijevu (Foto: Jutjub)

Planovi gradskih vlasti su da se do marta 2015. izvrši detaljna kontrola gradskih skloništa i raznih vežbi civilne zaštite, kao i da se organizuje za stanovnike osnovna vojna i obuka prve pomoći. Inače, dokument sa uputstvima za ponašanje stanovništva tokom granatiranja pojavio se na sajtu grada Kijeva još 14. oktobra. Mediji u Ukrajini spekulišu da vlast ozbiljno razmatra mogućnost da može doći do masovnog napada na glavni grad Ukrajine. Građani su pozvani da dostave spisak podzemnih prostorija koje se mogu pretvoriti u podzemna skloništa. Zanimljivo je da je vlast i u gradu Lavovu organizovala specijalne kurseve u kojima građani poboljšavaju fizičku sposobnost, uče da nose oružje i pucaju, uče kretanje i opstanak u prirodi. Takođe, obuka se vrši i za pružanje prve pomoći.
Pročitajte još: Šešelj najavio: Svake nedelje ćemo „obraditi“ po jednog ministra! (VIDEO)PAŽNJA: Ovaj čovek je ubio 298 ljudi!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA