Najnovije

Povećan budžet Vojske Srbije za 2015. godinu

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas, povodom usvajanja budžeta za 2015. godinu, da će budžet Vojske Srbije biti veći nego ove godine.
EVRO (Foto: Vikimedija)

EVRO (Foto: Vikimedija)

Gašić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je samo zlonamerni žele da prikažu budžet srpske vojske manjim nego što zapravo jeste. "Manji je u nominalnoj vrednosti za deo plata, jer i mi nosimo teret Vlade Srbije, a to je sređivanje javnih finansija zbog lošeg prethodnog perioda i nedomaćinskog odnosa prema Srbiji. Budžet VS je veći u odnosu na 2014. jer je i fond SOVO izdvojen, a do sada je uvek bio u budžetu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije", objasnio je Gašić. Poslanici Skupštine Srbije usvojili su jutros, posle 20 sati rasprave, budžet za 2015. godinu kojim su planirani prihodi od 924,4 milijarde dinara, a rashodi 1.082 milijarde dinara. Za je glasalo 160, protiv je bilo pet posalnika.
Pročitajte još:Vučić ide u Azerbejdžan!?
U rashode budžeta su prvi put uključene državne garancije, koje su ranije bile "ispod crte", sa kojima će ukupni manjak u republičkom budžetu biti 191,4 milijarde dinara, što je oko četiri odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP). Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA