Najnovije

Srbija postaje mirovni posrednik između Novorusije i Ukrajine!?

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef diplomatije Ivica Dačić ocenio je da je predsedavanje OEBS-u prilika koja se ne propušta i da Srbija treba da pomogne tog organizaciji da bude most između sukobljenih strana u ukrajinskoj krizi.
Dačić - preuzima OEBS! (Foto: JuTjub)

Dačić - preuzima OEBS! (Foto: JuTjub)

"Zemlja koja je, na najgori mogući način, osetila šta znači izolacija, izopštavanje sa međunarodne scene, od 1. januara će dobiti šansu da svoje teško iskustvo pretvori u jasan dobitak", naveo je Dačić u autorskom tekstu za "Nedeljnik". Srbija, prema njegovim rečima, ne sme da se meša u sukob "džinova međunarodne zajednice" povodom ukrajinske krize, niti sme da dozvoli sebi da sudi bilo kome od velikih igrača. "Ova igra se igra po njihovim pravilima, u njihovim rukama su i mač i pogača, i zločin, i kazna, i bilo kakav naš sud, ne samo da ne bi priznali, nego bi nam, opet po kratkom postupku, odmah i presudili. Bez prava žalbe", naveo je ministar Dačić. Srbija, kako je rekao, treba da proba da bude predsedavajući koji će pomoći OEBS-u da bude most i veza između sukobljenih strana, da razgovara sa svima i da ih ubedi da je dijalog jedino rešenje.
Pročitajte još:HAKER: Obama sankcioniše Krim ukidanjem Gmejla, Vindousa i Skajpa!
"Ono što je, pri tom, za nas dobro, jeste činjenica da postajemo predsedavajući u trenutku kada ni sa jednim od boraca u ringu nemamo nikakve neraščišćene račune, niti bilo koji problem zbog kojeg bi nas bilo ko od njih doživeo kao neprijatelja, ili čak opasnost", napomenuo je on. Srbija, prema njegovim rečima, treba da ugled koji je stekla i koji će povećati tokom predsedavanja OEBS-u iskoristi da i u svom dvorištu ponovo oseti samopoštovanje i dostojanstvo koje je tokom godina izgubila. "Zemlja koju svet poštuje nema razloga da ne poštuje samu sebe", zaključio je Dačić. Izvor: Tanjug  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA