Najnovije

Vučić ide u Azerbejdžan!?

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa azerbejdžanskim ambasadorom Eldarom Hasanovim o političkim i ekonomskim odnosima Beograda i Bakua, a ambasador je srpskog premijera pozvao da poseti Azerbejdžan, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.
Aleksandar Vučić (Foto: JuTjub)

Aleksandar Vučić (Foto: JuTjub)

Premijer Vučić izrazio je zadovoljstvo radom azerbejdžanske kompanije „Azvert“, koja izvodi radove na deonici puta LJig-Preljina na Koridoru 11. „Preciznost i brzina tih radova garantuju budućnost i za druge kompanije iz Azerbejdžana koje žele da rade u Srbiji“, dodao je premijer Vučić. Ambasador Hasanov uputio je poziv premijeru Vučiću da poseti Azerbejdžan u cilju unapređenja odnosa dveju zemalja, posebno u oblasti privrede. On je istakao da je Srbija u svakom pogledu faktor mira i stabilnosti na Balkanu zahvaljujući mudroj politici premijera Vučića.
Pročitajte još:Srbija postaje mirovni posrednik između Novorusije i Ukrajine!?
Tokom susreta obostrano je konstatovano da bi od velikog značaja bilo učešće azerbejdžanskih kompanija u novim infrastrukturnim projektima u Srbiji, kao i zainteresovanost za saradnju u poljoprivredi i drugim oblastima. U skladu sa tim, dogovoreno je da nakon posete premijera Vučića Azerbejdžanu, bude organizovan Poslovni forum kompanija dveju zemalja. Na sastanku je bilo reči i o budućem predsedavanju Srbije OEBS-u, navedeno je u saopštenju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA