Najnovije

KARAKAJEV: Rakete „Sarmat” će biti razmeštene u Povolžju i Sibiru

Šahtni lansirni sistemi za teške balističke rakete (100 tona) „Sarmat” biće postavljeni u Orenburškoj oblasti i Krasnojarskom kraju, rekao je agenciji RIA Novosti komandant Raketnih snaga strateške namene general-pukovnik Sergej Karakajev.
Foto: militaryparitet.com

Foto: militaryparitet.com

Raketa, koja treba da zameni „Satanu”, pojaviće se do 2020. godine. „Prema našim planovima, sve je već definisano. Ta teška raketa će biti razmeštena u Užuru (Krasnojarski kraj) i selu Dombarovski (Orenburška oblast)” — kazao je Karakajev. U ovom trenutku sklopovi i agregati teške interkontinentalne balističke rakete „Sarmat” se testiraju. Proizvodnjom tih raketa bave se isključivo ruska preduzeća. Karakteristike nove rakete se drže u tajnosti. Raketni sistem „Vojvoda” s „teškom” raketom RS-20V, odnosno „Satanom” kako je zovu na Zapadu, u upotrebi je od 1980-tih godina. RS-20V je još uvek najjača od svih ruskih interkontinentalnih balističkih raketa i, uprkos svom priličnom „uzrastu”, još uvek je efikasna u uslovima postavljanja ešalonskog sistema protivraketne odbrane. Po tehnološkom nivou, „Vojvoda” nema konkurenciju među domaćim i stranim borbenim raketnim sistemima. Odlikuje ga visok stepen tehničke pouzdanosti i borbene gotovosti koja omogućava razičite varijante njegove borbene primene, između ostalog, lansiranje raketa u uslovima uzvratnog nuklearnog napada.
Pročitajte još:Lazanski: Nema uspešne spoljne politike bez jake armijeSnežno nevreme kakvo se ne pamti, Rusi umiru po ulici! (FOTO,VIDEO)
Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA