Najnovije

Mediji u Vašingtonu: Obama se naivno zaleteo u sukob sa Rusijom

VAŠINGTON- Administracija Baraka Obame pravi ozbiljnu političku grešku u odnosima sa Rusijom – ocenio je američki analitičar Čarls Ortel, u tekstu objavljenom u The Washington Times.
Barak Obama (Foto: whitehouse.gov)

Barak Obama (Foto: whitehouse.gov)

„Obama i njegov naivni i umišljeni tim greše u odnosima sa Rusijom, prave na geopolitičkom planu goru grešku nego što je bilo svrgavanje iranskog šaha Mohameda Reze Pahlevija u režiji DŽimija Kartera“ – upozorio je Ortel. On je istovremeno ukazao da su SAD tokom poslednjih godina znatno smanjile svoje vojno prisustvo u svetu i povećale socijalne rashode unutar zemlje i da zato ne smeju da precenjuju svoje uspehe. Pogotovo – naglasio je Ortel – što ukupni državni rashodi u velikoj meri prevazilaze državne prihode. „Zajedno sa Kinom i Indijom, Rusija forsira realizaciju plana sračunatog na pojavu alternative i protivteže dolaru SAD i globalnom finansijskom sistemu u kojem dominira Vašington“ – precizirao je Ortel. Ovaj analitičar je javno posavetovao Obaminoj admnistraciji da „nauči da živi u skladu sa sredstvima“ i da ne nastavlja konflikt sa Rusijom.
Pročitajte još:Ništa od naftnog rata, cena nafte će skočiti na 80 dolara po barelu u 2015. godiniSirija: Vojni uspesi Asada, u samo jednoj akciji ubijeno 70 džihadista!
„Mogu li SAD sebi dozvoliti – postavio je pitanje Ortel - da nastavljaju sukob sa Rusijom koji se neće ograničiti samo na jednu teritoriju, sada kada smo već nagomilali gigantske dugove“? Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA