Najnovije

NATO: Nismo pretnja Rusiji

BRISEL - "NATO ne predstavlja pretnju za Rusiju i zalaže se za konstruktivan odnos sa Moskvom", izjavila je portparol NATO-a Oana Lungesku ruskoj agenciji Sputnik.
Severno-atlantska alijansa (Foto: Nato Media Library)

Severno-atlantska alijansa (Foto: Nato Media Library)

"NATO ne predstavlja pretnju za Rusiju niti za bilo koju državu", rekla je ona komentarišući novu rusku vojnu doktrinu koja definiše jačanje vojnog potencijala NATO kao jednu od glavnih spoljnih pretnji po Rusiju. "NATO će nastaviti da traga za konstruktivnim odnosom sa Rusijom kao što smo to činili više od dve decenije", rekla je Lungesku dodavši da će to biti moguće samo ako Rusija poštuje međunarodno pravo i principe, uključujući pravo država da slobodno biraju svoju budućnost. Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ranije danas Ukaz o vojnoj doktrini Rusije, saopštio je danas Kremlj, navodeći da je tim dokumentom precizirana postojeća doktrina. Pored jačanja vojnog potencijala NATO, kako se navodi u doktrini, među glavnim pretnjama su i globalne funkcije NATO-a koje se ostvaruju uz kršenje normi međunarodnog prava, kao i približavanja vojne infrastrukture zemalja-članica Alijanse ruskim granicama, između ostalog daljim širenjem tog bloka.
Pročitajte još:Putin potpisao novu rusku vojnu doktrinu: NATO i SAD glavna pretnjaŠojgu: Spremamo za najgore posle izlaska NATO trupa iz AvganistanaIran održava najveće vojne vežbe u istorijiGlobal riserč: Vašington se sprema za rat sa Rusijom!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA