Najnovije

Rat besni u Libiji: Tri najveća naftna rezervoara u plamenu

TRIPOLI- Tri rezervoara s naftom gore u naftnom terminalu El Sedra, jednom od najvećih u Libiji, posle današnjeg sukoba libijskih snaga bezbednosti i islamističke milicije koje pokušavaju da zauzmu taj terminal na istoku Libije.
Novi rat u Libiji (Foto: Naharnet.com)

Novi rat u Libiji (Foto: Naharnet.com)

Jedan naftni rezervoar zapalio se u četvrtak uveče pošto su ga islamisti gađali raketom, izjavio je portparol službe obezbeđenja te lokacije Ali el-Hasi i dodao da se požar proširao na dva susedna rezervoara. Gust dim danas je u potpunosti obavio oblast El Sedre i Ras Lanufa, a ako požar zahvati i druge rezevoare, može doći do ekološke katastrofe. Od početka sukoba u tom regionu 13. decembra, proizvodnja nafte je, po navodima stručnjaka, opala sa 800.000 na 350.000 barela nafte dnevno.
Pročitajte još:Orban žestoko udario na Ameriku, preti li konačni razlaz?Putin drži ruku iznad dugmeta za opšti nuklearni napad!
U Libiji su u toku najdramatičniji sukobi od svrgavanja lidera Moamer el Gadafija s vlasti 2011. godine. On je potom ubijen, a nove vlasti su se ubrzo međusobno zavadile, te sada postoje dve rivalske vlasti, svaka sa svojom vojskom i željom da nadvlada drugu. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA