Najnovije

Rusija trži poligraf za čoveka koji je optužen da je oborio malezijski Boing, Ukrajinci nezainteresovani

Ranije je zvanični predstavnik RF Vladimir Markin predložio da se poligrafskom testiranju podvrgne ukrajinski vojni pilot Vološin, koji bi mogao da bude umešan u pad m
Vladimir Vološin, čovek za koga svedoci tvrde da je oborio malezijski Boing (Foto: JuTjub printskrin)

Vladimir Vološin, čovek za koga svedoci tvrde da je oborio malezijski Boing (Foto: JuTjub printskrin)

Savetnik šefa ukrajinske službe bezbednosti Markijan Lubkivski odbio je da komentariše ruski predlog o testiranju na poligrafu ukrajinskog pilota Vološina, koji se sumnjiči za umešanost u nesreću malezijskog aviona, ali je predložio predstavnicima ruskog resora da dođu u Ukrajinu.

„Neka dođu ovamo, šta mogu da kažem, neću komentarisati", rekao je Lubkivski.

Ove nedelje ruski istražitelji dobili su dokaze o umešanosti ukrajinskog bombardera Su-25 u obaranje Boinga u Donbasu. Iz iskaza ukrajinskog vojnika, koji se u slučaju pojavuje u svojstvu svedoka, proizilazi da je Boing mogao da obori vojni avion, kojim je upravljao pilot ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Vološin.

Ukrajinci su priznali da Vološin služi u njihovom ratnom vazduhoplovstvu, ali je saopšteno da na dan nesreće nije leteo.

Malezijski Boing 777 srušio se 17. jula na teritoriji istočne Ukajine, kada je poginulo svih 298 putnika i članova posade. Ukrajinska vojska optužila je za rušenje aviona ustanike, dok su oni tvrdili da nemaju tehniku kojom bi tako nešto mogli da urade. 

Pročitajte još:PAŽNJA: Ovaj čovek je ubio 298 ljudi?! Intervju sa vojnikom kijevskih snaga o obaranju malezijskog aviona Istražni komitet Rusije ispitao svedoka povodom obaranja Boinga
Izvor: Glaas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA