Najnovije

Tajms: Merkelova proglašena za ličnost godine, "sačuvla Evropu od Putina"

LONDON - Poznati britanski list Tajms proglasio je kancelarku Nemačke Angelu Merkel za ličnost godine zbog, kako se navodi u obrazloženju, njene centralne uloge u očuvanju stabilnosti u Evropi.
"Sačuvala Evropu od Rusije", Angela Merkel (Foto: Vikipedija)

"Sačuvala Evropu od Rusije", Angela Merkel (Foto: Vikipedija)

Prema oceni britanskog lista, Merkel je bila najzaslužnija što nije došlo do većih geopolitičkih poremećaja "posle ruske agresije u istočnoj Evropi".
Nemačka kancelarka, koja do 2016. godine mora da odluči da li će na narednim izborima pokušati da dobije i četvrti mandat, izabrana je za ličnost godine pre svega zbog toga što je "preuzela kontrolu nad teškim pregovorima sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom", posle aneksije Krima.
Merkel je uspela da se nametne kao nezaobilazni faktor u godini kada su odnosi između istoka i zapada došli do tačke pucanja u najopasnijom geopolitičkoj krizi nakon hladnog rata, navodi Tajms. "Nemačka kancelarka je žena koja nam je potrebna u svetu punom opasnih muškaraca", stoji u obrazloženju.
Pročitajte još:Merkel: Putinu treba verovati na rečAngela Merkel u strahu od podele EvropePutin drži ruku iznad dugmeta za opšti nuklearni napad!
Izvor: RTV

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA