Najnovije

Đurić: Bez "zapaljive retorike"!

BEOGRAD – Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je, reagujući na izjavu kosovske ministarke za dijalog sa Beogradom Editom Tahiti o ZSO, na poštovanje Briselskog sporazuma i izbegavanje „zapaljive retorike”.
Marko Đurić (Foto: JuTjub printskrin)

Marko Đurić (Foto: JuTjub printskrin)

„Beograd ohrabruje pluralizam stavova pokrajinskih zvaničnika da deo ministara u južnoj srpskoj pokrajini razmišlja kao Tahiri, a deo potpuno drugačije i pozivam na izbegavanje zapaljive retorike, poštovanje Briselskog sporazuma i koalicionog dogovora na kojem počiva pokrajinska vlada”, rekao je Đurić u izjavi dostavljenoj medijima. Đurić je naime, reagovao na izjavu Tahiri koja tvrdi da Zajednica srpskih opština neće imati izvršna ovlašćenja, a da je ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Aleksandar Jablanović, koji je rekao suprotno, iluzionista.
Pročitajte još:Vučić: Srbija će biti zvezda u usponu, nećemo više čekati
„Iluzije pojedinaca posebno zvaničnika koji misle da izlaze van zakona Kosova i Briselskog sporazuma su samo verbalno moguće, ali zakonska osnova i sporazum od 19. aprila govore jasno da zajednica srpskih opština treba da se formira na osnovu postojećih zakona Republike Kosova”, zaključila je Tahiri. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA