Najnovije

Mediji u SAD: Moskva vidi širenje NATO-a na bivše članice SSSR kao direktnu agresiju

LOS ANĐELES- Američki list Los Angeles Times predočio je svpojim čitaocima da je nova vojna doktrina Rusije NATO označila kao „glavnu pretnju” i utvrdila pravo Moskve da prva primeni nukearno oružje ako bude potrebno da spreči „agresiju koja bi mogla dovesti u pitanje samo postojanje Rusije”.
Rusija i Zapadni saveznici ( Foto: eurasian-defence.ru)

Rusija i Zapadni saveznici ( Foto: eurasian-defence.ru)

Isti list je procenio da nova ruska vojna doktrina ima za cilj da poveća pritisak na SAD i na zapadnu vojnu alijansu da odustanu od pokušaja da Moskvi preotmu Ukrajinu i pretvore je u svog strateškog saveznika. Novom doktrinom se takođe ukazuje – ocenio je Los Angeles Times – da Moskva u planovima SAD  i NATO sračunatim na postavljanje protivraketne odbrane u Evropi vidi narušavanje „ravnoteže u regionu” i „globalne stabilnosti i odnosa snaga u raketno-nuklearnoj sferi”. A takođe: „prvi put ukazuje da je za Rusiju prioritet „zaštita prirodnih resura i pomorskih arktičkih puteva”.
Pročitajte još:NATO i SAD se povlače iz Avganistana, u strahu od napada krije se vreme ceremonije!Katastrofa na moru: U Grčkoj gori trajekt sa 466 putnika!
Los Angeles Times je iz ruske doktrine izveo i zaključak da Kremlj na širenje NATO na bivše sovjetske teritorije gleda kao na agresiju i da zapadnu alijansu optužuje da preuzima „globalne funkcije uz kršenje normi međunarodnog prava”. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA