Najnovije

ODMAH PROMENITE ŠIFRE: Hakeri objavili na hiljade lozinki korisnika. Da li je i vaša među njima?

Danas je pravi dan da promenite lozinke na svim vašim onlajn nalozima. Naime, spekuliše se da su najpoznatiji hakeri na svetu, Anonimusi, objavili više od 13.000 šifri i informacija o kreditnim karticama, sa sajtova kao što su Amazon, Walmart, Xbox Live, Hulu Plus i još mnogo drugih.
Foto: yoda.ro

Foto: yoda.ro

Kako ističe Daily Dot, mnogi smatraju da ovo zapravo nije zvanični napad Anonimusa. S obzirom da je organizacija decentralizovana i bez vođe, veoma je teško utvrditi da li su ovo zapravo uradili Anonimusi. 13.000 korisničkih imena i lozinki nije veliki broj, ali je ciljano na popularne sajtove koje većina ljudi koristi. Međutim, velike su šanse da iza ovog napada uopšte ne stoje Anonimusi, već osoba koja je želela da privuče pažnju tako što je koristila stare šifre i podatke o kreditnim karticama. Ipak, kako bi bili u potpunosti sigurni da su vaši nalozi na internetu bezbedni, predlažemo vam da za svaki slučaj promenite šifru za pristup. Pored pomenutih, na listi se nalazi i dosta drugih sajtova, a kompletnu listu pogledajte OVDE.
Pročitajte još:NA SUDU: Fejsbuk kršio prava privatnostiSkrivena mračna internet mreža koju koriste teroristi, pedofili i kriminalci
Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA