Najnovije

Uspavani austrijski gradić krije strašnu tajnu o nacistima

AUSTRIJA - Velika tajna fabrika oružja otkrivena je ispod mirnog austrijskog gradića St. Georgen an der Gusen. Veruje se da je služila za razvoj i testiranje oružja za masovno uništenje, uključujući atomsku bombu, piše britanski Miror.
Ulaz u podzemlje (Foto: marschdeslebens.at)

Ulaz u podzemlje (Foto: marschdeslebens.at)

Fabriku je otkrio reditelj Andreas Sulzer koji je reference o istoj pronašao u dnevnicima jednog austrijskog fizičara. Probijanje do fabrike nije bilo nimalo lako. Buldožerima su se razbijale masivne granitne ploče kojima su nacisti 1945. godine sakrili ulaz. Fabrika je tajnim prolazima povezana sa još jednom u kojoj se proizvodio borbeni avion Meseršmit Me 262. U njoj su radili isključivo zarobljenici koncetracionih logora i procenjuje se da je u fabrici, zbog teških uslova rada, preminulo 320.000 zatvorenika. Glavni nadzornih svih operacija unutar ove podzemne fabrike bio je Hans Kamler, čovek koji je odobrio nacrte za gasne komore.
Pročitajte još:MUČIO JEVREJE, SAVETOVAO ISLAMISTE: Najtraženiji nacista preminuo u SirijiTajni profiti Hitlerovih tajkuna: Ovo su nacistički super brendovi koji su preživeli do danasNajmračnija tajna Velike Britanije: Članovi elite decenijama seksualno zlostavljala i ubijali decu
  Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA